Reklama

Grillowany halibut z dressingiem kokosowym i rzymską sałatą

Prosty przepis na wykwintne danie z halibutem w roli głównej.

Składniki

  • 50 g wiórków kokosowych
  • limonka (sok + skórka)
  • 70 ml oliwy
  • 300 g filetu halibuta bez skóry
  • sól, pieprz
  • 2 sałaty rzymskie mini
  • łyżeczka nasion kolendry
  • 150 ml mleka kokosowego

Sposób przygotowania:

Halibuta doprawiamy solą, skórką z limonki oraz smarujemy oliwą. Na rozgrzanej patelni smażymy nasiona kolendry, halibuta, razem z sałatą rzymską przez 3 minuty. Po tym czasie obracamy rybę i sałatę. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Dolewamy mleko kokosowe, skórkę i sok z limonki. Gotujemy 2 minuty. Podajemy w głębokim talerzu. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy