Groszek z miętą

Groszek z miętą
Groszek z miętąmateriały prasowe

Składniki

- dla 4 osób

  • 800 g mrożonego groszku (przy cenie 60 zł za kilogram świeżego poddaję się i wybieram mrożony, który naprawdę jest równie dobry i – co ważne – zielony jak ten nowalijkowy)
  • 900 ml bulionu warzywnego (ja lubię mój krem w wersji gęstej, ale ty być może zachcesz go nieco rozcieńczyć)
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 2–3 duże szalotki
  • 2 ząbki czosnku (albo więcej, bo czosnku w życiu nigdy nie za dużo)
  • garść świeżej mięty, listki i łodygi
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 opakowanie serka mascarpone
Mój świat na talerzu, Hanna Lis
Mój świat na talerzu, Hanna Lismateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?