Reklama

​Grzane wino

Poleca Ina Garten!


Składniki:

1 l cydru jabłkowego

1 butelka czerwonego wina

60 ml miodu

2 laski cynamonu

1 pomarańcza (skórka oraz sok)

4 goździki

3 ziarenka anyżu gwiaździstego

4 obrane pomarańcze (do ozdobienia)

Jak przyrządzić:

W dużym rondlu połącz cydr, wino, miód, laski cynamonu, skórkę i sok z pomarańczy, goździki i anyż. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przelej do kubków i ozdób skórką pomarańczową.

Przepis z programu ,,Bosonoga Contessa" z Iną Garten. Emisja na  Polsat Food Network w soboty i niedziele stycznia o 19:00.

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama