Grzane wino

Smacznego
 123RF/PICSEL

Składniki

  • 1/4 łyżki kardamon
  • 250 ml czerwone wytrawne wino
  • 2 łyżki przyprawa do grzanego wina
  • 200 ml winiak
  • 1/2 łyżki cukier
  • 3 łyżki siekane migdały
  • 3 łyżki rodzynki
  • 1/4 łyżki imbir
5-6 osób

Wszystkie przyprawy korzenne zalej winiakiem i odstaw na dwa dni. Po tym czasie dolej wino. Podgrzej na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Zdejmij z ognia i odstaw na 2 godziny.

Ponownie podgrzej, posłodź, przecedź. Do szklanek z uchem wrzucić po porcji migdałów i rodzynek, zalej gorącym winem.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas