Gulasz jesienny

Składniki
- tymianek
- 2 łyżki musztarda
- 2 szklanki bulion
- 2 łyżki olej
- 70 dag szynka lub łopatka wieprzowa
- 1 sztuka żółta papryka
- liść laurowy
- 1 łyżka sos worcester
- 1 łyżka mąka pszenna
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 szklanka gęsta śmietana
- mała puszka koncentrat pomidorowy
- 30 dag prawdziwki lub podgrzybki
5-6 osób
Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski, grzyby w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso. Przekładaj do rondla. Następnie podsmaż grzyby. Oprósz mąką zasmaż, przełóż do mięsa. Podlej bulionem. Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos worcester oraz tymianek i listek. Wymieszaj.
Następnie na wolnym ogniu duś 20 minut. Na koniec domieszaj śmietanę. Podawaj z makaronem.