Reklama

Gulasz jesienny

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • tymianek
  • 2 łyżki musztarda
  • 2 szklanki bulion
  • 2 łyżki olej
  • 70 dag szynka lub łopatka wieprzowa
  • 1 sztuka żółta papryka
  • liść laurowy
  • 1 łyżka sos worcester
  • 1 łyżka mąka pszenna
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 szklanka gęsta śmietana
  • mała puszka koncentrat pomidorowy
  • 30 dag prawdziwki lub podgrzybki

Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski, grzyby w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso. Przekładaj do rondla. Następnie podsmaż grzyby. Oprósz mąką zasmaż, przełóż do mięsa. Podlej bulionem. Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos worcester oraz tymianek i listek. Wymieszaj.

Następnie na wolnym ogniu duś 20 minut. Na koniec domieszaj śmietanę. Podawaj z makaronem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy