Gulasz po burgundzku

Gulasz po burgundzku – z pieczarkami i szalotką
Gulasz po burgundzku – z pieczarkami i szalotką123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,5 kg wołowiny (łopatka, pręga, rozbratel)
  • 200 g wędzonego boczku
  • 2 szalotki lub 4 cebulki perłowe
  • 2 marchewki
  • 15 małych pieczarek
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 2 kieliszki czerwonego wytrawnego wina
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4-5 łyżek mąki
  • 2 liście laurowe
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
Łosoś miętowyInteria KulinariaInteria Kulinaria
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?