Reklama

Gulasz wieprzowy

Prosty przepis na smakowity, tradycyjny gulasz wieprzowy.

Składniki

  • 500-700 g łopatki wieprzowej
  • 30 g masła
  • 20 g mąki
  • cebula
  • liść laurowy
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie umyj i pokrój na średnie kawałeczki. Osól i oprósz mąką. Smaż na silnie rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia. Przełóż do rondelka, dodaj obraną i pokrojoną na krążki cebulę, którą wcześniej podsmaż na patelni po mięsie. Mięso podlej 125 ml przegotowanej wody i duś pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj resztę mąki, pieprz i listek laurowy. Podawaj z kaszą gryczaną lub tłuczonymi ziemniakami.

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: gulasz wieprzowy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy