Reklama

Gulasz z dynią i śliwkami

Najlepsze smaki jesieni w pysznym gulaszu!

Czas przyrządzenia: 160 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 4 cebule
  • Ząbek czosnku
  • 200 g suszonych śliwek
  • 800 g wołowiny z udźca
  • Kawałek cynamonu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 0,5 wytrawnego wina czerwonego
  • 400 ml bulionu
  • Sól, pieprz
  • 350 g dyni

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Śliwki i mięso pokroić na kawałki. Przygotowane składniki umieścić w żaroodpornym. Dodać przyprawy, wlać wino i bulion. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225 st. i zapiekać 1 godz 45 minut. Dynię obrać i pokroić w kostkę.
 Do gulaszu dodać dynię i 250 ml gorącej wody. Piec pod przykryciem kolejne 45 minut.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy