Gulasz z indyka z fasolką
Dietetycy zalecają włączenie indyka do codziennego jadłospisu, zawiera on dużo potasu i żelaza. Zobacz, jak przygotować z niego gulasz

Składniki
- 60 dag mięsa z indyka
- cebula
- olej
- łyżka przecieru pomidorowego
- łyżeczka słodkiej papryki mielonej
- 1/2 łyżeczki tłuczonego kminku
- 30 dag fasolki szparagowej
- 2 szklanki bulionu
- majeranek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Mięso z indyka oczyść, pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem.
2. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż w rondelku na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso i przecier pomidorowy. Całość oprósz papryką i mąką. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie wrzuć kminek, wlej bulion i duś powoli do miękkości.
3. Fasolkę opłucz i osusz. Odetnij końce i pokrój każdą na mniejsze kawałki, dodaj do mięsa w rondelku i podduś. Gulasz dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
4. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Zobacz także: