Przygotowanie: 1. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, sos sojowy, oregano i wodę. Wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i ewentu
alnie solą. Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa okrągłe kotlety (ich średnice dopasuj do wielkości bułki, pamiętając że w trakcie smażenia trochę się skurczą). Smaż na mocno rozgrzanej grillowej patelni lub na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, aż się przyrumienią. 2. Czerwoną cebulę pokrój w piórka. Na rozkrojonej bułce połóż listek sałaty, 2 plasterki pomidora, czerwoną cebulę, hamburger oraz plaster sera żółtego. Z plasterków mozzarelli i oliwek zrób oczy, z przekrojonych pomidorków nosy a z precelków uszy.
1. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Do miski włóż mięso, dodaj wystudzoną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, sos sojowy, oregano i wodę. Wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Wilgotnymi dłońmi uformuj z mięsa okrągłe kotlety (ich średnice dopasuj do wielkości bułki, pamiętając że w trakcie smażenia trochę się skurczą). Smaż na mocno rozgrzanej grillowej patelni lub na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, aż się przyrumienią.
2. Czerwoną cebulę pokrój w piórka. Na rozkrojonej bułce połóż listek sałaty, 2 plasterki pomidora, czerwoną cebulę, hamburger oraz plaster sera żółtego. Z plasterków mozzarelli i oliwek zrób oczy, z przekrojonych pomidorków nosy a z precelków uszy.