Reklama

Indyjskie pierożki

Poczuj smak i aromat Indii w twojej kuchni!

Składniki na ciasto

  • szklanka mąki
  • 2 łyżki masła
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól

Składniki na farsz

  • 2 ugotowane ziemniaki
  • pół puszki zielonego groszku konserwowego
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • mieszanka przypraw masala

Sposób przygotowania:

1. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Dodaj 5 łyżek stołowych letniej wody i zagnieć gładkie ciasto. 

2. Ziemniaki zmiel w maszynce. Groszek konserwowy rozgnieć widelcem i połącz z ziemniaczanym piure. Do masy wrzuć przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dwie łyżeczki przyprawy masala. 

3. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Rozwałkuj je na placek i przekrój na pół. Sklej ze sobą prosty brzeg, formując stożek. Nałóż łyżkę nadzienia, a następnie zamknij pierożek, nadając mu kształt trójkąta. Smaż na oleju rozgrzanym do 180°C, do momentu, aż uzyskają złoty kolor (ok. 3 minuty).

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy