Reklama

Jaglanka z granatem

Owsianka lub jaglanka to najlepszy pomysł na śniadanie. Syci i dodaje energii. Sprawia, że od poranka mamy świetny nastrój

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody lub napoju roślinnego
  • szczypta soli
  • ok. 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • garść pestek granatu
  • miód do dosłodzenia

Sposób przygotowania:

1. Kaszę włóż do rondelka. Zalej wrzącą wodą. Delikatnie ją odlej. Ponownie zalej kaszę wrzątkiem i odlej. Wlej napój roślinny. Posól. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. 

2. Wlej mleczko kokosowe, mieszając. Podgrzej. Jaglankę przełóż do miseczek. Ewentualnie dosłodź ją miodem. Posyp pestkami granatu. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy