Jajo w gniazdku z łososiem
Smakowita przekąska z jajkiem i łososiem w rolach głównych.
Składniki
- 4 duże bułki
- masło do posmarowania
- łosoś wędzony w plastrach
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 4 jajka
- pęczek koperku
- sól
- tarty parmezan
Przepis pochodzi z 331. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Z bułek odciąć górę, środki wydrążyć. Powstałe w ten sposób miseczki posmarować miękkim masłem, wyłożyć plastrami wędzonego łososia - tak, by powstało coś w rodzaju gniazda. Do każdego dać po łyżce musztardy z całymi ziarnami gorczycy, rozsmarować. Posypać siekanym koperkiem. Wybić jajka. Przyprawić solą i zapiec w piekarniku (180 st. C, pieczemy do momentu, w którym zetnie się białko). Przed podaniem oprószyć tartym parmezanem.