Jak gotować kapustę, by nie powodowała wzdęć?

article cover
123RF/PICSEL

Jak gotować kapustę, by nie powodowała wzdęć?

4. Inne pomocne przyprawy to: majeranek, anyż, oregano liście laurowe imbir i cząber. Hamują one fermentację i pobudzają trawienie. Można je dodawać do dan z kapusty w zależności od upodobań smakowych.
4. Inne pomocne przyprawy to: majeranek, anyż, oregano liście laurowe imbir i cząber. Hamują one fermentację i pobudzają trawienie. Można je dodawać do dan z kapusty w zależności od upodobań smakowych. 123RF/PICSEL
3. Pomocne może być także dodanie kilku goździków do gotującej się kapusty.
3. Pomocne może być także dodanie kilku goździków do gotującej się kapusty.123RF/PICSEL
2. Najlepszym dodatkiem, łagodzącym wzdymające i gazopędne właściwości kapusty jest kminek. Właśnie dlatego jest on tradycyjną przyprawą dodawaną do dań z kapusty.
2. Najlepszym dodatkiem, łagodzącym wzdymające i gazopędne właściwości kapusty jest kminek. Właśnie dlatego jest on tradycyjną przyprawą dodawaną do dań z kapusty.123RF/PICSEL
1. Dodawaj jak najmniej tłuszczu do dań z kapusty. Unikaj dodawania zasmażki.
1. Dodawaj jak najmniej tłuszczu do dań z kapusty. Unikaj dodawania zasmażki.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?