Jak przyrządzić kopytka?

Kopytka będą delikatne i puszyste, jeśli do zagniatania nie będziesz dosypywać za dużo mąki. Dosyp tylko, gdy ciasto się bardzo klei.
Kopytka będą delikatne i puszyste, jeśli do zagniatania nie będziesz dosypywać za dużo mąki. Dosyp tylko, gdy ciasto się bardzo klei.123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 kg ugotowanych obranych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 20 dag mąki
  • 1 duży seler
  • 30 dag mielonego mięsa
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany 22 proc.
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przepis na pierogi leniweInteria KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?