Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów
Wegańskie, smakowite kanapki z tofu i domową pastą pomidorową.
Składniki
- domowy chleb z czarnuszką
- rukola
- tofu wędzone
- kapary
na pastę z pomidorów
- 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
- 2 ząbki czosnku
- ostra papryczka, np. peperoncino
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól
Przepis pochodzi z 325. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Suszone pomidory przełożyć do miksera (wraz z oliwą). Dorzucić czosnek i kawałek ostrej papryczki, wlać ocet balsamiczny, posolić i zmiksować.
Chleb pokroić. Wszystkie kromki posmarować pastą z suszonych pomidorów. Na połowę nałożyć rukolę, plasterki wędzonego tofu i kapary. Przykryć kromkami bez dodatków i zapakować.