Reklama

Kapuśniak na żeberkach

Polacy uwielbiają zupy.

Składniki

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 0,5 kg żeberek
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1/2 małego selera
  • marchewka
  • cebula
  • łyżka mąki pszennej
  • 4 ziemniaki
  • majeranek
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie

Przygotowanie:

Do garnka wlej 1,5 l wody, dodaj żeberka. Zagotuj i wrzuć pieprz, listki laurowe, ziele angielskie i sól. Gdy mięso będzie miękkie, dodaj startą marchewkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i kminek.

Całość gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie dodaj odciśniętą, pokrojoną kapustę i gotuj jeszcze około 40 minut.

W tym samym czasie pokrój boczek i podsmaż na nim posiekaną cebulę, dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej do gotującej się zupy.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy