Kapuśniak z młodej kapusty

Wyśmienity kapuśniak przygotujesz w około 45 minut
Wyśmienity kapuśniak przygotujesz w około 45 minutmateriały prasowe

Składniki

  • 100 g kiełbasy chorizo pokrojonej na drobne kawałki
  • 2 szalotki pokrojone w drobną kostkę
  • 2–3 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 1 marchewka starta na tarce o dużych oczkach
  • 1/2 główki młodej kapusty drobno poszatkowanej
  • 2–3 pomidory pozbawione skóry i pokrojone w kostkę
  • 2–3 ziemniaki obrane i pokrojone w grubą kostkę
  • 1 pęczek pietruszki (łodyżki posiekane drobno, listki grubiej)
  • 1 pęczek koperku (łodyżki posiekane drobno, listki grubiej)
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • szczypta chili
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kilka suszonych grzybów pokrojonych w plasterki (wcześniej namoczonych) (opcjonalnie)
  • kilka suszonych fig pokrojonych w plasterki (opcjonalnie)
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Kleser
"Zupa dobra na wszystko" autorstwa Jolanty Naklickiej-Klesermateriały prasowe
Kapusta z anchoisStyl.pl
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?