​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

Kapusta faszerowana z mięsem mielonym
Kapusta faszerowana z mięsem mielonymmateriały prasowe
Kapusta faszerowana z mięsem mielonym
Kapusta faszerowana z mięsem mielonymmateriały prasowe

Składniki

  • 0,5 kg zmielonego mięsa wieprzowego,
  • 2 główki kapusty białej lub włoskiej,
  • czerstwa bułka,
  • 1 jajko,
  • kilka łyżek masła,
  • 0,5 szklanki wody,
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cebula
  • opcjonalnie: kilka plastrów boczku

- sos

  • łyżka mąki,
  • łyżka masła,
  • 0,5 szklanki bulionu

Wykonanie

"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"
"Kuchenny kredens. Polska kuchnia przedwojenna"materiały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?