Kawowa etykieta

Kawę zawsze podajemy na spodeczku
Kawę zawsze podajemy na spodeczku© Panthermedia
Każdy rodzaj kawy należy serwować na spodeczku
Każdy rodzaj kawy należy serwować na spodeczku© Panthermedia

Kremówkom mówimy nie

Mleko - ciepłe czy zimne?

Espresso – filiżanka z porcelany o grubych ściankach, o pojemności 50 ml.Cappuccino – espresso z dodatkiem spienionego mleka podawane w filiżance o objętości 150-180 ml.Café frappé – kawa mrożona podawana w wysokiej szklance i ze słomką.Latte Macchiato – warstwowe latte, które serwuje się w szklance o pojemności 220-250 ml.Latte – pojedyncze espresso z dużą ilością spienionego mleka, które możemy podawać zarówno w filiżance, jak i w kubku objętości 220-250 ml; we Francji podawana jest w miseczkach.Irish coffee – do tej kawy z nutą whisky idealne będą ceramiczne, wysokie i wąskie kubki lub szklanki z uszkiem.

A co z łyżeczką?

Kawa "z prądem"?

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?