Reklama

Kem z dyni

Dynia kusi na straganach piękną, słonecznie pomarańczową skórką.

Składniki

  • 1 kg dyni hokkaido
  • 1 l bulionu
  • zielona papryka
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag boczku wędzonego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • olej
  • chili
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • podpieczone jabłko
  • śmietana

Przygotowanie:

Ugotuj bulion. Dodaj do niego pokrojony w kostkę miąższ dyni. Gotuj, aż zmięknie i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Paprykę umyj i oczyść. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. Składniki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i ostrą paprykę chili. Wymieszaj. Zupę podawaj z kawałkami jabłka i śmietaną.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy