Reklama

Kiełbasa w miodzie

Jeśli masz choćby nieduży ogródek, rozpocznij sezon grillowy. Pamiętaj, możesz to robić jedynie w gronie najbliższej rodziny.

Składniki

  • 1/2 kg kiełbasy, np. śląskiej
  • łyżka płynnego miodu
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Każdy kawałek kiełbasy natnij w kilku miejscach i połóż na rozgrzany ruszt (nacięciami do góry). Opiekaj kilka minut. 

2. W miseczce wymieszaj miód, olej i pieprz cayenne. Gdy nacięcia na grillowanej kiełbasie zaczną się rozchylać, odwróć ją na drugą stronę i polej miodową miksturą. Grilluj mniej więcej 20 minut, odwracając, aby równo się przyrumieniła.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy