Klasyczny burger

Klasyczny burger, fot. Czarek Kazimierowski
Klasyczny burger, fot. Czarek Kazimierowskimateriały prasowe

Składniki

  • Sztuka chudego mięsa mielonego wołowego – 150 g
  • 1 bułka – 100 g
  • szczypta soli i pieprzu
  • łyżka keczupu– 20 g,
  • łyżka majonezu – 20 g
  • garść sałaty – 20 g
  • 1 pomidor – 120 g
  • 1 papryka czerwona – 140 g
  • 1 czerwona cebula – 100 g
  • 4–5 gałązek kolendry – 10 g

- sos:

  • musztarda Dijon i jogurt naturalny w proporcji 1:1 (np. wymieszane razem 1 łyżka musztardy + 1 łyżka jogurtu) – 40 g
"Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit", Michał Wrzosek
"Szybko i zdrowo. Fast food w wersji fit", Michał Wrzosekmateriały prasowe
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?