Klopsiki w ostrym sosie
Są soczyste i zachwycają bogatym, wielowymiarowym smakiem. Mogą się stać twoim popisowym daniem!
Sposób przygotowania:
1. Kajzerkę namocz w wodzie lub mleku. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Papryczki rozkrój i usuń pestki. Pokrój w kostkę. Do miski włóż odciśniętą bułkę, połowę czosnku i cebuli, mięso, jajka, osączoną kukurydzę, oregano, po szczypcie soli i pieprzu cayenne. Dobrze wyrób na gładką masę. Uformuj z niej pulpeciki.
2. Kładź je na rozgrzanym oleju. Smaż kilka minut. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij odłożony czosnek i cebulę. Dodaj papryczkę, płatki chili i cukier. Podsmaż. Włóż listki laurowe i pomidory wraz z zalewą. Zagotuj. Do sosu włóż pulpety i podgrzej je.
Zobacz także: