Reklama

Knedle z truskawkami

Sezon na knedle w truskawkami trwa krótko. Wykorzystajmy ten czas, póki można kupić świeże owoce.

Składniki

  • 25 dkg twarogu,
  • 4 łyżki mąki,
  • 1 łyżeczka mleka w proszku,
  • jajko,
  • 50 dag truskawek,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 1/2 szklanki jogurtu,
  • cukier waniliowy

Twaróg przetrzeć przez sito, dodać mąkę, mleko w proszku, jajko i wyrobić ciasto. Uformować wałek, pokroić w plastry. Każdy plaster rozgnieść na placuszek.

Truskawki obtoczyć w bułce tartej. Na każdy placuszek położyć jedną truskawkę i zlepić w kulkę. Knedle gotować w lekko osolonym wrzątku. Wyjmować delikatnie łyżką cedzakową.

Na koniec jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i polewać nim knedle.

Zobacz również:

Kotlety z ziemniaków smakują naprawdę dobrze!

Reklama

Ptysie z bitą śmietaną, truskawkami i czekoladą

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Knedle z truskawkami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy