Reklama

Konfitura z czerwonej cebuli

Niezwykle aromatyczna i oryginalna- konfitura z czerwonej cebuli z rozmarynem.

Składniki

  • 300 g cebuli czerwonej
  • 100 g cukru
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • gałązka tymianku
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki lub w piórka. Włożyć do garnka razem z cukrem i octem winnym, zagotować mieszając od czasu do czasu. Gotować przez 30 minut na niezbyt dużym ogniu, od czasu do czasu można zamieszać. Gęstą konfiturę przełożyć do słoiczków, na wierzch położyć po kawałku gałązki rozmarynu i zamknąć pokrywką. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy