1. W rondlu rozpuszczamy masło z cukrem i syropem klonowym, studzimy. Orzechy podprażamy chwilę na patelni bez tłuszczu, studzimy, a następnie drobno siekamy i dodajemy do masła, mieszamy. Mąkę przesiewamy do miski i łączymy z masą maślano-orzechową. Dodajemy mielone goździki, imbir i cynamon, wyrabiamy. Z ciasta formujemy wałek o średnicy 4 cm i długości ok. 30 cm, zawijamy w folię spożywczą lub aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki.
2. Ciasto kroimy w cienkie plastry, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 8-10 minut w 200ºC.
3. Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzone ciastka zanurzamy do połowy w czekoladzie i odkładamy, żeby polewa dobrze na nich zastygła.