Reklama

Reklama

Kotleciki gryczane

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • natka pietruszki
  • 30 dag twarogu
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • 1 mały por
  • 20 dag kaszy gryczanej
  • olej
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 15 dag sera pleśniowego typu rokpol

Przygotowanie:

Kaszę wsyp do posolonego wrzątku. Ugotuj na sypko, odcedź. Por pokrój w kosteczkę, zeszklij na oleju. Dodaj do ugotowanej kaszy.

Ser pleśniowy zetrzyj, wymieszaj z pokruszonym twarogiem i jajkami na papkę. Dodaj kaszę oraz posiekaną natkę i sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Z masy formuj zgrabne kotleciki. Panieruj w płatkach owsianych.

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Podawaj z ziemniakami z wody oraz sałatką pomidorową. Dobrym dodatkiem jest gęsta kwaśna śmietana.

Zobacz także:

Reklama

Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje