Reklama

Kotlet po andaluzyjsku z rodzynkami i oregano

Rodzynki kojarzą się przede wszystkim z ciastem, no może jeszcze z karpiem po żydowsku, ale ich zastosowanie jest o wiele szersze! Wypróbuj przepis na wspaniałe kotlety nadziewane... rodzynkami!

Składniki:

1 kotlet wieprzowy

30 g rodzynek

2 łyżki wytrawnego białego wina

50 ml oliwy z oliwek

Szczypta oregano

Sól

Czarny pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Natnij kotlet z boku. Drobno pokrojone rodzynki wymieszaj z oregano, pieprzem, solą,  białym winem i oliwą. Odstaw na 10 minut. Nadziej kotleta farszem, zepnij wykałaczkami, dopraw solą i pieprzem. Smaż na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy