Reklama

Kotlet w orzechowej skorupce

Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem tak, aby nie porwać mięsa. Każdy kawałek posolić i popieprzyć. Włożyć w przykrytym talerzyku do lodówki na 30 minut.

Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić na sztywną pianę. Pomarańczę umyć i osuszyć. Olej rozgrzać na patelni. Przyprawione i schłodzone piersi kurczaka obtoczyć w mące, następnie w pianie z białka, a na końcu w mielonych orzechach. Smażyć na gorącym oleju z obu stron, aż mięso ładnie się przyrumieni.

Gotowe kotlety podawać od razu po usmażeniu. Udekorować je plastrami pomarańczy, natką i połówkami orzechów. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy