Kotlety mielone z pieczarkami
Pieczeń, kotlety, ryby i placki mogą być jeszcze smaczniejsze, gdy napełnisz je nadzieniem o wyrazistym smaku. Wypróbuj przepis na smakowite kotlety mielone z farszem pieczarkowym.
Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki.
2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste.
3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
4. Formuj kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
5. Następnie odwróć na drugą stronę, zmniejsz ogień pod patelnią, przykryj ją pokrywką i smaż kilka minut, aby doszły w środku.
Zobacz także: