Kotlety rybne. Idealne na obiad
Mielone z ryby? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy kilka składników i pyszne, rybne kotlety zachwycą całą rodzinę.

Składniki
- 600 g dorsza (filety)
- czerstwa bułka
- pół szklanki mleka
- 40 g bułki tartej
- cebula
- jajko
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Filety dorsza umyj i wyjmij z nich ości. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni na oleju do zarumienienia. Rybę, cebulę i bułkę przepuść przez maszynkę, dodaj przyprawy i jajko. Dokładnie wymieszaj rękami do uzyskania pulchnej masy. Podziel na kuliste porcje, następnie panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron.