Kotlety rybne. Idealne na obiad

Mielone z ryby? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy kilka składników i pyszne, rybne kotlety zachwycą całą rodzinę.

Kotlety rybne
Kotlety rybne123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 g dorsza (filety)
  • czerstwa bułka
  • pół szklanki mleka
  • 40 g bułki tartej
  • cebula
  • jajko
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filety dorsza umyj i wyjmij z nich ości. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na patelni na oleju do zarumienienia. Rybę, cebulę i bułkę przepuść przez maszynkę, dodaj przyprawy i jajko. Dokładnie wymieszaj rękami do uzyskania pulchnej masy. Podziel na kuliste porcje, następnie panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron.

Polsat zaprezentował wiosenną ramówkęPolsat
Styl.pl
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?