Kotlety z kaszy jaglanej
Prosty i szybki sposób na kotlety z kaszy jaglanej.

Składniki
- 3 marchewki
- cebula
- 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
- pęczek natki pietruszki
- łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki sosu sojowego
- pęczek kolendry
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki prażonego sezamu
- 4 łyżki oleju
- 100 g bułki tartej (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w kostkę. Zioła drobno siekamy. Wszystkie składniki prócz oleju łączymy ze sobą w dużej misce. Dokładnie mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Z powstałej masy formujemy kotlety. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Kotlety smażymy do uzyskania złotego koloru, około 3 minuty z każdej strony. Smacznego!