Reklama

Kotlety z kaszy jaglanej

Prosty i szybki sposób na kotlety z kaszy jaglanej.

Składniki

  • 3 marchewki
  • cebula
  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • pęczek kolendry
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki prażonego sezamu
  • 4 łyżki oleju
  • 100 g bułki tartej (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w kostkę. Zioła drobno siekamy. Wszystkie składniki prócz oleju łączymy ze sobą w dużej misce. Dokładnie mieszamy.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Z powstałej masy formujemy kotlety. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Kotlety smażymy do uzyskania złotego koloru, około 3 minuty z każdej strony. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy