Reklama

Reklama

Kotlety z komosy z salsą

Komosę ryżową można jeść na diecie bezglutenowej. Przed ugotowaniem warto zalać ją wodą, zlać brudy, porządnie wypłukać.

Czas przyrządzenia: 45 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 2 szklanki komosy ryżowej
  • 1 mango
  • 4 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 limonka
  • 2 puszki fasoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 dag sera feta
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki mięty
  • 5 gałązek kolendry
  • 5 dag mieszanki sałat
  • 3 łyżki kukurydzianej mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, cukier,
  • kumin

Sposób przygotowania:

1. Komosę zalać trzema szklankami wrzątku, gotować, aż wchłonie wodę. 

2. Mango i pół cebuli obrać, pokroić, kolendrę posiekać, pomidory pokroić, wycisnąć sok z limonki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.

3. Komosę połączyć z odcedzoną zmiksowaną fasolą, posiekanym czosnkiem i połową cebuli, natką, miętą i mąką, wkruszyć fetę, doprawić solą, pieprzem i kuminem. Masę dobrze wyrobić, odstawić do lodówki na godzinę. 

4. Z masy utoczyć kotleciki, smażyć na oleju po cztery minuty z każdej strony. 

Zobacz także:

Reklama


Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: kotlety | komosa | salsa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje