Kotlety z komosy z salsą
Komosę ryżową można jeść na diecie bezglutenowej. Przed ugotowaniem warto zalać ją wodą, zlać brudy, porządnie wypłukać.
Sposób przygotowania:
1. Komosę zalać trzema szklankami wrzątku, gotować, aż wchłonie wodę.
2. Mango i pół cebuli obrać, pokroić, kolendrę posiekać, pomidory pokroić, wycisnąć sok z limonki. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.
3. Komosę połączyć z odcedzoną zmiksowaną fasolą, posiekanym czosnkiem i połową cebuli, natką, miętą i mąką, wkruszyć fetę, doprawić solą, pieprzem i kuminem. Masę dobrze wyrobić, odstawić do lodówki na godzinę.
4. Z masy utoczyć kotleciki, smażyć na oleju po cztery minuty z każdej strony.
Zobacz także: