Reklama

Kotlety z kuskusem

Składniki

  • 3 buraki, ugotowane lub upieczone w łupinie
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sezamu
  • jajko
  • suszony tymianek
  • 4 małe gałązki świeżego tymianku
  • puszka soi
  • olej
  • sól i pieprz

Kaszę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Buraki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wymieszaj z kaszą, sezamem, posiekanym czosnkiem i jajkiem.

Masę dopraw tymiankiem, solą i szczyptą pieprzu, najlepiej świeżo zmielonego. Wsyp soję i wymieszaj. Z masy uformuj niewielkie kotleciki, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 

Obłóż gałązkami tymianku i lekko polej olejem. Piecz w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy