Krążki cebuli w cieście piwnym

Świetna przekąska.

Krążki cebuli w cieście piwnym
Krążki cebuli w cieście piwnym123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 duże cebule
  • szklanka piwa
  • szklanka mąki
  • jajko
  • sól i pieprz
  • olej

Cebule obierz i pokrój w grube plastry. Włóż do miski i zalej piwem, odstaw na godzinę. Odsącz.

Do piwa wsyp mąkę, dodaj jajko i dopraw solą oraz pieprzem. Całość dokładnie zmiksuj.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Krążki cebuli zanurz w piwnym cieście i smaż na złoty kolor.

Wyjmij i odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

Zobacz także:

"Ewa Gotuje": Golonka w piwiePolsat
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?