Krewetki smażone z chilli

Sekret dobrze usmażonych krewetek? Surowe wrzuć na patelnię i poczekaj aż zaczną się zwijać, ale nie pozwól, by ogonek dotknął reszty krewetki
Sekret dobrze usmażonych krewetek? Surowe wrzuć na patelnię i poczekaj aż zaczną się zwijać, ale nie pozwól, by ogonek dotknął reszty krewetki123RF/PICSEL

Składniki

  • 200 g surowych lub mrożonych krewetek
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 2-3 papryczki pepperoni (lub w mniej ostrej wersji kilka papryczek habanero)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 płaska łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 cm imbiru
  • 1 łyżka nasion sezamu
  • sól, pieprz
Sajgonki z krewetkamiStyl.pl
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?