Krewetki smażone z chilli
Pikantna kolacja obudzi i rozgrzeje zmysły. Uczta w stylu meksykańskim to niebanalny pomysł na wieczór we dwoje.
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj marynatę: połącz sos sojowy, miód, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty imbir.
2. Dodaj do niej dymkę, szczypior i czerwoną paprykę (wydrążoną) pokrojone na duże kawałki oraz papryczki peperoni, wydrążone, pozbawione nasion i pokrojone na w paski. Na suchej patelni podpraż nasiona sezamu. Surowe krewetki obierz i spraw; mrożone rozmroź. Zalej marynatą i odstaw do lodówki na pół godziny.
3. Wrzuć krewetki z marynatą na patelnię i smaż kilka minut, mieszając. Podawaj z bagietką, posypane ziarnami sezamu.
Zobacz także: