Krewetki z imbirem
Imbir to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie.Nie tylko dodaje smaku potrawom, także rozgrzewa, wspomaga odporność, zwalcza infekcje bakteryjne i wirusowe.

Składniki
- łyżeczka startego imbiru
- 3 ząbki czosnku
- papryczka chili
- łyżka curry
- po szklance mleka kokosowego i bulionu
- 5 pomidorów
- 16 obranych krewetek
- 2 ziemniaki
- 2 łyżki siekanej kolendry
- olej
- szczypta cynamonu
- sok z limonki
- cukier
- sól
Sposób przygotowania:
1. Imbir, czosnek i chili pokrój i obsmaż na oleju w garnku. Dodaj curry i obrane ze skórki pomidory, wlej mleko kokosowe i bulion.
2. Zagotuj i dołóż pokrojone ziemniaki. Gdy będą miękkie, wrzuć krewetki i kolendrę. Dopraw cynamonem, sokiem z limonki, cukrem i solą.
Zobacz także: