Krokiety z kurek i kapusty
Krokiety w tej wersji są bardzo sycące.

Przygotowanie:
Składniki
na ciasto na naleśniki
- 4 jajka
- 150 ml mleka
- 100 ml rozpuszczonego masła
- 100 ml wody
- 250 g mąki
- łyżeczka soli
- łyżka oleju do smażenia
na farsz
- 100 g masła
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 250 g kurek
- 350 g kapusty kiszonej
- pół pęczka natki pietruszki
- sól
- pieprz
na panierkę
- 250 g bułki tartej
- 2 jajka
- 100 ml oleju
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Po 3 minutach dodajemy oczyszczone kurki. Smażymy około 6 minut, do złotego koloru.
Po tym czasie wrzucamy kapustę kiszoną. Całość smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Naleśniki: do miski wkładamy wszystkie składniki prócz mąki. Mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę, ponownie dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z łyżką oleju.
Składniki do panierowania i smażenia: 250 g bułki tartej 2 jajka 100 ml oleju Sposób przygotowania: Wcześniej przygotowane naleśniki faszerujemy kapustą z kurkami. Zawijamy i smażymy na złoty kolor. Smacznego