Krokiety z kurek i kapusty
Krokiety w tej wersji są bardzo sycące.
Przygotowanie:
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Po 3 minutach dodajemy oczyszczone kurki. Smażymy około 6 minut, do złotego koloru.
Po tym czasie wrzucamy kapustę kiszoną. Całość smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Naleśniki: do miski wkładamy wszystkie składniki prócz mąki. Mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę, ponownie dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z łyżką oleju.
Składniki do panierowania i smażenia: 250 g bułki tartej 2 jajka 100 ml oleju Sposób przygotowania: Wcześniej przygotowane naleśniki faszerujemy kapustą z kurkami. Zawijamy i smażymy na złoty kolor. Smacznego