Reklama

Krokiety z kurek i kapusty

Krokiety w tej wersji są bardzo sycące.

Przygotowanie:

Składniki na ciasto na naleśniki

  • 4 jajka
  • 150 ml mleka
  • 100 ml rozpuszczonego masła
  • 100 ml wody
  • 250 g mąki
  • łyżeczka soli
  • łyżka oleju do smażenia

Składniki na farsz

  • 100 g masła
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g kurek
  • 350 g kapusty kiszonej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Składniki na panierkę

  • 250 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • 100 ml oleju

Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Po 3 minutach dodajemy oczyszczone kurki. Smażymy około 6 minut, do złotego koloru.

Po tym czasie wrzucamy kapustę kiszoną. Całość smażymy kolejne 5 minut. Po tym czasie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.

Naleśniki: do miski wkładamy wszystkie składniki prócz mąki. Mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę, ponownie dokładnie mieszamy. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z łyżką oleju.

Reklama

Składniki do panierowania i smażenia: 250 g bułki tartej 2 jajka 100 ml oleju Sposób przygotowania: Wcześniej przygotowane naleśniki faszerujemy kapustą z kurkami. Zawijamy i smażymy na złoty kolor. Smacznego

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy