Kukurydza grillowana na ostro
Słoneczne kolby nie zawierają glutenu, dlatego są zdrowe nawet dla osób uczulonych na ten składnik, a co więcej są bardzo silnym antyoksydantem i gwarantują uczucie sytości na długo. Prezentujemy wam przepisy szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!

Przy stole Siby, w poniedziałki o 6:00 i 6:30
Składniki
- 6 kolb kukurydzy
- 2 łyżki soli
- ½ łyżki pieprzu Cayenne
- 2 łyżki płatków chilli
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- 2 łyżki mielonej wędzonej papryki
- Masło
Sposób przygotowania:
Przekrój kolby na pół i włóż do zimnej wody do momentu przełożenia na grill. Przyprawy zmieszaj ze sobą. Kukurydze grilluj przez około 10 minut, obracając co jakiś czas. Ściągnij z grilla, dodaj masło i posyp obficie mieszanką przypraw.