Reklama

Kukurydza grillowana na ostro

Słoneczne kolby nie zawierają glutenu, dlatego są zdrowe nawet dla osób uczulonych na ten składnik, a co więcej są bardzo silnym antyoksydantem i gwarantują uczucie sytości na długo. Prezentujemy wam przepisy szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!

Przy stole Siby, w poniedziałki o 6:00 i 6:30

 

Składniki

  • 6 kolb kukurydzy
  • 2 łyżki soli
  • ½ łyżki pieprzu Cayenne
  • 2 łyżki płatków chilli
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki mielonej wędzonej papryki
  • Masło


Sposób przygotowania:

Przekrój kolby na pół i włóż do zimnej wody do momentu przełożenia na grill. Przyprawy zmieszaj ze sobą.  Kukurydze grilluj przez około 10 minut, obracając co jakiś czas. Ściągnij z grilla, dodaj masło i posyp obficie mieszanką przypraw.

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy