Reklama

Kulki z ziemniaczanego puree

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 75 g tartego sera
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 100 ml mleka
  • sól
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 30 g masła
  • 800 g ziemniaków

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku.

Szczypiorek i szynkę drobno pokroić. Ziemniaki odcedzić i ubić. Dodać żółtka, musztardę, mleko, szczypiorek, szynkę i ser. Doprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać. Formować kulki i układać na posmarowanej tłuszczem blasze. Na wierzch nałożyć masło w płatkach.

Piec 10 minut w 200 st. C

Zobacz także:


Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy