Kurczak w occie jabłkowym
To bardzo łatwe do przyrządzenia danie urzeka soczystością i bogatym smakiem. Wypróbuj przepis na pyszne filety z kurczaka w occie jabłkowym!

Składniki
- 2 filety z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- po sporej szczypcie suszonego estragonu, rozmarynu i cząbru
Sposób przygotowania:
1. Filety przekrój na 2 płaty. Lekko rozklep je dłonią. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Olej wymieszaj z octem, czosnkiem, solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Mięso włóż do marynaty. Przykryj folią spożywczą. Wstaw do lodówki na 30-60 minut.
2.Mięso ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj marynatą z dna miski. Piecz 20-25 minut w 180°C. W czasie pieczenia sznycelki 2-3 razy obróć, aby równomiernie się zrumieniły.
Zobacz także: