Kurczak w otulinie
Co powiesz na kurczaka w towarzystwie warzyw? Wystarczy pół godziny i obiad gotowy.
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka (na przykład pierś) myjemy, suszymy i kroimy w podłużne paseczki, odstawiamy. Do misy wlewamy dwie łyżki oliwy, dodajemy sos sojowy, jajko i wszystko to ubijamy miotełką. Następnie dodajemy łyżeczkę curry, roztarty czosnek, łyżkę mąki kukurydzianej, mielony pieprz, sól i mieszamy.
Do przygotowanej mieszanki wkładamy mięso z kurczaka, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Rozgrzewamy na patelni pozostałą oliwę, wrzucamy mieszankę z mięsem, mrożone warzywa, pokrojone pieczarki i wszystko to obsmażamy. Podlewamy odrobiną wody i pod przykryciem dusimy około 10 minut. Można podawać z gotowanym ryżem.
Czas: 30 minut.
Zobacz także: