Reklama

Kurki w winie

Wykwintna przystawka.

Czas przyrządzenia: 20 min

Składniki

  • 1 kg kurek
  • pół szklanki czerwonego wina
  • pół szklanki octu
  • kawałek cynamonu
  • 6 goździków
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 6 ziaren gorczycy
  • łyżka soli
  • 1,5 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe

Wodę zagotuj z przyprawami.
Wlej wino, ocet i doprowadź do wrzenia. Przestudź.

Kurki dokładnie umyj, przelej na sitku wrzącą wodą i wrzuć do lekko osolonego wrzątku.

Gotuj 20 minut. Odcedź, przelej zimną wodą i odsącz. Podawaj z kawałkami pieczonego mięsa.
Nadmiar przełóż do słoiczków.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy