Reklama

Kuskus z warzywami

Gdy jest gorąco, nikt nie myśli o długim staniu przy kuchni. Wypróbuj potrawy, które przygotujesz szybko i możesz je jeść także na zimno.

Składniki

  • 20 dag kuskusu
  • bulion warzywny
  • zielony ogórek
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli szalotki
  • garść rukoli
  • sól i pieprz
  • bazylia
  • oliwa

Sposób przygotowania:

1. Kuskus zalej gorącym bulionem (centymetr nad powierzchnię) i odstaw do napęcznienia. 

2. Warzywa pokrój w kostkę. Rukolę opłucz i porwij na mniejsze kawałki. Czosnek posiekaj, zalej łyżką oliwy, dodaj sól, pieprz i bazylię. 

3. Połącz warzywa z kuskusem. Polej oliwą z przyprawami i wymieszaj.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy