Kwaśny rosół z makaronem

Kwaśny rosół z makaronem
Kwaśny rosół z makaronem materiały prasowe

Składniki

  • 115 g suszonego chińskiego makaronu jajecznego
  • prażony olej sezamowy
  • 6 szklanej wywaru rosołowego
  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 1,5 cm świeżego imbiru, obranego i pokrojonego na cienkie plasterki
  • 1 czerwona papryczka Fresno, pokrojona
  • 6 ud kurczaka bez kości, pokrojonych na plasterki grubości 1,5 cm
  • 1 łyżka wina ryżowego Shaohsing lub wytrawnej sherry
  • 3 świeże grzybki shiitake, oczyszczone i pokrojone na plasterki
  • jedna puszka pędów bambusa, odsączonych i pokrojonych na długie paski
  • 1/2 średniej główki kapusty Napa, posiekanej na paski długości 1,5 cm (około 4 szklanki)
  • jeden blok świeżego, twardego tofu (około 170 g), pokrojonego na długie paski
  • 2 do 3 łyżek jasnego sosu sojowego
  • 2 do 3 łyżek czarnego octu ryżowego
  • sól morska
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • 2 dymki, drobno posiekane do ozdoby
  • 1 garść kolendry, posiekanej, do ozdoby
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?