Reklama

Łazanki z kiszoną kapustą

Przepis na łazanki w pysznej odsłonie z kiszoną kapustą i odrobiną... whisky!

Składniki

  • 200 g kiszonej kapusty
  • 200 g kiełbasy wiejskiej
  • 100 g wędzonego boczku
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 4 garście ugotowanych łazanek
  • pół łyżeczki płatków chili
  • sól, pieprz
  • łyżka suszonego majeranku
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • pół pęczka świeżego majeranku
  • 100 ml whisky

Sposób przygotowania:

W szerokim garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojony w grubą kostkę boczek, kiełbasę i smażymy przez 5 minut, następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Całość smażymy do złotego koloru i dolewamy whisky. Gdy alkohol odparuje, dodajemy kiszoną kapustę i całość dusimy przez kolejne 5 minut. Na końcu łączymy z makaronem i pozostałymi przyprawami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżym majerankiem. Smacznego! 

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy