Łazanki z kiszoną kapustą
Przepis na łazanki w pysznej odsłonie z kiszoną kapustą i odrobiną... whisky!

Składniki
- 200 g kiszonej kapusty
- 200 g kiełbasy wiejskiej
- 100 g wędzonego boczku
- cebula
- 3 łyżki oleju
- 4 garście ugotowanych łazanek
- pół łyżeczki płatków chili
- sól, pieprz
- łyżka suszonego majeranku
- liść laurowy
- 2 ziarna ziela angielskiego
- pół pęczka świeżego majeranku
- 100 ml whisky
Sposób przygotowania:
W szerokim garnku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojony w grubą kostkę boczek, kiełbasę i smażymy przez 5 minut, następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Całość smażymy do złotego koloru i dolewamy whisky. Gdy alkohol odparuje, dodajemy kiszoną kapustę i całość dusimy przez kolejne 5 minut. Na końcu łączymy z makaronem i pozostałymi przyprawami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie wykładamy na talerz i dekorujemy świeżym majerankiem. Smacznego!