Leczo z ciecierzycą

Łatwy i szybki sposób na wegetariańskie leczo.

Leczo w wersji wegetariańskiej
Leczo w wersji wegetariańskiej 123RF/PICSEL

Składniki

  • cebula
  • puszka ciecierzycy
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki syropu z agawy
  • łyżeczka papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
  • 4 pokrojone czerwone papryki chili
  • puszka pomidorów
  • sól i pieprz

W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i ciecierzycę.

Smaż chwilę i dołóż papryki.

Dodaj pomidory, wsyp przyprawy i wlej syrop.

Duś bez przykrycia przez 10 minut, dopraw solą oraz pieprzem.

Zobacz także:

Ewa Wachowicz zdradza przepis na podpłomyk z czarnuszkąStyl.pl
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas