Reklama

Leczo z kiełbasą

Składniki na 10 porcji

  • 3 cukinie
  • 200 g pomidorów
  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 2 cebule
  • 2 zielone papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • słoiczek koncentratu pomidorowego, olej,
  • pół łyżeczki ostrej papryki, kilogram kiełbasy
  • 2 łyżki mąki, sól, pieprz

1. Papryki i cukinie kroję w kostkę. Pomidory sparzam i obieram ze skórki, kroję w kostkę. Wszystko wrzucam do garnka, wlewam pół szklanki wody, 5 łyżek oleju i duszę około 40 minut.

2. Cebulę kroję w piórka, czosnek przeciskam przez praskę i szklę na oleju na patelni, przekładam do warzyw. Kiełbasę kroję w półplasterki, podsmażam na patelni, wrzucam do warzyw. Dodaję koncentrat pomidorowy i doprawiam do smaku.

3. Mąkę mieszam z 1/4 szklanki wody. Wlewam do leczo i gotuję jeszcze chwilę. Podaję z pieczywem.

Reklama

Zobacz również:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy