Reklama

Reklama

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą jest pełna witamin i mikroelementów. Powinny po nią sięgać osoby dbające o zdrowie. Sałatka warzywna z mozzarellą to idealny pomysł na lekką kolację. Jak ją zrobić?

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą

Składniki

  • 100 g pomidorów
  • 80 g ogórka
  • 50 g słodkiej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 50 g rukoli
  • 50 g mozzarelli
  • 1 łyżka słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czarnego octu balsamicznego
  • miód
  • sól morska
  • pieprz

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą - wykonanie

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

By przygotować lekką sałatkę warzywną z mozzarellą, najpierw należy pokroić w paski paprykę, pomidory na duże kawałki, a ogórka i cebule w półplasterki. Rukolę potargaj. Nasiona słonecznika i dyni upraż. 

Do przygotowania sosu do lekkiej sałatki warzywnej z mozzarellą potrzebujemy miodu, oliwy, soli, pieprzu i octu. Wszystko to razem mieszamy. 

Tak przygotowanym sosem polewamy lekką sałatkę warzywną z mozzarellą. Dodajemy mozzarellę i całość posypujemy uprażonymi pestkami.


Sprawdź inne przepisy na lekkie sałatki. Wypróbuj sałatkę cezar lub sałatkę z pomidorów z chlebem.

Tu znajdziesz również przepis na sałatkę bowl z krewetkami i kurczakiem w orzechowym dressingu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy