Lekka sałatka warzywna z mozzarellą
Lekka sałatka warzywna z mozzarellą jest pełna witamin i mikroelementów. Powinny po nią sięgać osoby dbające o zdrowie. Sałatka warzywna z mozzarellą to idealny pomysł na lekką kolację. Jak ją zrobić?

Lekka sałatka warzywna z mozzarellą
Składniki
- 100 g pomidorów
- 80 g ogórka
- 50 g słodkiej papryki
- 1 czerwona cebula
- 50 g rukoli
- 50 g mozzarelli
- 1 łyżka słonecznika
- 1 łyżka pestek dyni
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czarnego octu balsamicznego
- miód
- sól morska
- pieprz
Lekka sałatka warzywna z mozzarellą - wykonanie
Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:
By przygotować lekką sałatkę warzywną z mozzarellą, najpierw należy pokroić w paski paprykę, pomidory na duże kawałki, a ogórka i cebule w półplasterki. Rukolę potargaj. Nasiona słonecznika i dyni upraż.
Do przygotowania sosu do lekkiej sałatki warzywnej z mozzarellą potrzebujemy miodu, oliwy, soli, pieprzu i octu. Wszystko to razem mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy lekką sałatkę warzywną z mozzarellą. Dodajemy mozzarellę i całość posypujemy uprażonymi pestkami.Sprawdź inne przepisy na lekkie sałatki. Wypróbuj sałatkę cezar lub sałatkę z pomidorów z chlebem.Tu znajdziesz również przepis na sałatkę bowl z krewetkami i kurczakiem w orzechowym dressingu.